Yleinen

Juhannus maalla ja mökillä

Pakattiin viime viikolla kimpsut ja kampsut autoon ja suunnattiin jo torstaina lasten isovanhemmille maalle, tarkoitus oli tehdä puuhommia ja valmistella tarjottavia mökille Juhannukseksi.

Me yövyttiin tällä kerralla kaksi yötä mökillä joka on tosi lähellä isovanhempien tilaa. Oli aivan ihana herätä luonnonhelmasta ja molemmat lapsetkin nukkuivat pitkään kun järjestettiin tällä kerralla Lucakselle myös oma suojaisa paikka.

Torstaihin mahtui vähän puuhommia Tomille ja vaarille, sekä yhteinen kauppareissu. Valmisteltiin jo seuraavan päivän ruokia jotta aikaa ei tarvitsisi tähän käyttää kummemmin. (Laitan loppuun meidän Juhannus menun.)

Käytiin auttamassa myös iltatallissa ja siivoiltiin hevosten aitauksia koko perheenä, samalla kun isovanhemmat ottivat hevosia sisälle.

Uskaltauduin jopa ajamaan mönkijää vuosien jälkeen, vaikka aluksi kieltäytyinkin tarjouksesta kun sitä ehdotettiin. Joskus pikkutyttönä ajoin meidän serkun pikku mönkkärin suoraan päin peräkärryä ja vasta vaihdetut uudet katteet menivät palasiksi. Jonkunlainen jännitys tästä on jäännyt joka meinasi taas estää uuden opettelua – onneksi lopulta kokeilin, mönkijällä ajaminen olikin tosi kivaa.

Lauantaina oli vuorossa porukalla mökkeilyä, me suunnattiin päivällä Tomin kanssa Tokmanniin hakemaan meille muutamat mökkipelit ja herkkuja.

Mökille saapui meidän lasten kaksi aikuista serkkua ja toisen lapsi. Oli tosi ihana viettää Juhannusta yhdessä.

Lasten isovanhempien seurasta ei harmillisesti keritty kauhean pitkää nauttimaan kun he joutuivat lähteä talon lähettyville kun tamma alkoi varsomaan. Me seurattiin live kameralla mökillä synnytystä ja hurrattiin muutamaankin kertaan kun pieni ori poika oli syntynyt. Uskomattoman ikimuistoinen Juhannus.

Kerättiin mökille luonnonkukkia vanhaan maitotonkkaan ja tein meille saunavihdan koivun oksista. Vitsi miten ihana tuoksu vihdoista tuleekaan saunaan, me ei olla näitä vielä koskaan tehtykkään.

Meidän Juhannus menusta löytyi;

  • Paistettuja keitettyjä perunoita
  • Vihanneksia pakkasesta
  • Naapurin maalaiskanan grilli kanoja
  • Ranch possu pihvejä
  • Ribsejä
  • Aurajuustolla ja Koskenlaskijalla täytettyjä pekoni herkkusieniä.
  • Halloum juustoa
  • Pekoniin käärittyä leipäjuustoa
  • Mansikka-feta salaattia rucolalla

Illalla kasattiin vielä porukalla kokko varsan synnyttyä ja saatiin nauttia oikein kunnolla tästä keskikesän juhlasta.

Kävin lauantaina vielä vähän hevosen selässä, viime kerrasta on vierähtänyt taas pidempi aika. Ava pääsi tuttuun tapaan ratsastamaan myös ponilla.

Toivottavasti siellä ruudun toisella puolella on ollut myös ihana Juhannus. 🌞

Yleinen

Tykkimäki

Me ollaan vierailtu Tykkimäellä 2 kertaa lasten kanssa, toinen reissu oli viime vuonna (*v. 2023 liput saatu osana yhteistyötä) ja toinen tänä vuonna.

Jo viime vuonna huomasimme, että Tykkimäellä on tosi paljon tekemistä jo 2.5v. Ava juoksenteli tällöin kauheeta vauhtia laitteista toisiin ja tänä vuonna tekemistä oli entistäkin enemmän. Ainoa ero viime vuoteen oli siinä, että 3.5v oli jo jonkun verran tullut matkaan itsesuojeluvaistoa ja hieman harkintakykyä jonka seurauksena mm. kummitusjuna jäi välistä.

Tykkimäen alue on ihastuttavan rauhallinen ja siisti. Puisto on kompaktin kokoinen, mikä teki liikkumisesta vaunujen kanssa vaivatonta. Roskat olivat roskiksissa ja vehreä ympäristö toi mukavaa tunnelmaa.

Puistossa riittää tekemistä vaikka muutamaksikin päiväksi. Huvipuistolaitteiden lisäksi Tykkimäeltä löytyy mm. minimaatila, seikkailurata ja minigolf, joita emme valitettavasti ehtineet kokeilla kummallakaan reissulla.

Viime vuonna vierailimme myös Tykkimäen aquaparkissa, mutta tänä vuonna jätimme sen väliin huonon sään vuoksi. Viime vuoden vierailu vesipuistossa oli mukava, vaikka vesi olikin hieman viileää. Pienestä koosta huolimatta vesipuistosta löytyi tekemistä meidän tytölle, ja uskon, että tänä vuonna iloa olisi ollut vielä enemmän.

Kaiken kaikkiaan voin lämpimästi suositella Tykkimäkeä erityisesti perheille, joilla on pienempiä lapsia. Toivon, että jonain kesänä pääsisimme viettämään siellä pari päivää, jotta voisimme rauhassa kokea kaiken tarjonnan. Viime vuonna aika loppui hieman kesken ja emme ehtineet kaikkea haluamaamme.

Löytyykö ruudun toiselta puolelta perheitä jotka ovat vierailleet Tykkimäellä? ☺️